Byen på dei sju høgder

almada

Vel på plass i Portugal med eit fastastisk reisefylge. Fyste dag er snart unnagjort.

Lisboa er bygd på sju høgder ved munninga av elva Tejo.

Når me flaug inn over byen i går ettermiddag for me over Kristusstatuen. Dette er ein kopi av den som står i Rio de Janeiro. 28 meter høg.

Natt ve poolen
sdr
Ikkje dårleg utsikt frå hotellrommet

Me er vel installert på hotellet Eurostars i Cascais. Ein flott by ein knapp times kjøring frå Lisboa. Hotellet er heilt nytt og med vakker beliggenhet ut mot havet. Me hadde ein pangstart i går kveld på hotellet med samling i baren etter middag til langt på kveld. God stemning og folk som verkeleg byr på seg sjøl. Så dette blir ein fin tur.

I dag har med blitt frakta rundt i buss. Me har fått med oss Belemtårnet som er eit stolt landemerke og Portugals stoltaste festning. Me har besøkt oppdagarmonumentet i Belem. Vakkert. Dette er viet dei store oppdagarane som Portugal hadde mange av. Det er Vasco da Gama, Henrik Sjøfareren og Magellan for å nevne nokon.

Me  hadde ein nydeleg lunsj, eller middag kallar me det der eg kjem frå, på ein hyggeleg restaurant i sentrum av Lisboa.

Og tidleg kveld har me bruka ved poolen ved bassenget. Damer i badedrakt, herrer som serverer sprudlevatn. Kan det bli bedre?

Etter ein varm dusj er me klare for nok eit godt måltid og kanskje ein ny kveld med skrøner og godt selskap.

Og i morgo ventar nye opplevingar.

sdr

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s