Sintra og Cabo da Roca

20170925_113412
Palácio da Pena. Bildet er lånt av Agnes Sciubak. Takk.

Etter ein god hotellfrokost var me klare for nye opplevingar. I dag gjekk turen til Sintra og Cabo da Roca. Sintra har vore ein favorittstad for spanske kongar og arabiske fyrstar i hundrevis år. Der er det vakre slott og palass. Palácio de Pena er eit eventyrslott som ligg på ei av høgdene over byen. Nokon blei med på tur inn i slottet, andre vandra rundt i tronge gater og smug blant haugevis av andre turistar.

cof

sdr

Eg vandra rundt i byen. Eg fekk handla litt gåver og fekk tid til ei kald øl på ein kafé i eit trongt smug saman med hyggelege folk.
Tilbake i bussen var me på veg til lunsj på ein lokal restaurant med kortreist mat. Spekeskinke og melon med ein skarp ost var forrett, kalvekjøtt med nydeleg kortreiste grønnsaker i salat til hovedrett. Me avslutta med nydeleg nøttekake med masse kaloriar. Og så var det god vin til dette.

oznor

oznor

Så tok me vegen ut til kysten og det vestlegaste punktet i i Europa ut mot Atlanterhavet. Cabo da Roca. Høge bølger mot skarpe knausar var det her. Og i dag noko tåke over havet. Det yrde av andre turistar som i ei maurtue. Men vakkert var det.

wp-image-1758873804

Heime att på hotellet kosa eg og Agnes oss med eit glas med bobler i. Det var ikkje gale det! Men det var så varmt på terassen at eg snart var ikledt badedrakt og låg ved bassenget og kosa meg i ettermiddagssol med gode venner. Ein rektig flott dag dette.

Snart er ny middag, vin og hygge. Blir sikkert ein strålande kveld.

Men eg må og få med meg Jakten på kjærligheten i kveld. Blir eg med neste veke? Sjå på oss i kveld så får du svar.

cof
cof

 

 

 

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s