Nordover – ein ny dag med opplevingar

cof

Enda ein flott dag er snart unnagjort her i Portugal.

cof

I dag for me avgarde nordover til byen Obidos som ligg vel ein times kjøring frå Cascais. Det var som ein eventyrby. Tida har stått stille her sida middelalderen. Det er ein av dei mest besøkte serverdighetane i Portugal. Høge bymurar omkransar den vesle byen med ei trong gate som endar ved torget.  Maurerne grunnla byen. I dag står den på UNESCOs liste over freda område.

Når me var ferdige her i Obidos for med vidare til landsbyen Bombarra. Her var det besøk på vingarden Quinta do Sanguinhal.

cof

Her hadde familien drive vinproduksjon  sidan langbestefar starta opp på 1870-talet. Me fekk fylje med inn i produksjonslokala som var dei same som  ved oppstarten. Alt blei gjort på gamlemåten. Dei store eiketønnene var bygd inne i lokalet og hadde ligge der i generasjonar. Me høyrde om brandy, vin og grappa.

Me fekk helse på bestemor på garden som var 99 år. Sprek og vakker som bare det.

cof

Dagens generasjon fortalade med innlevelse og pasjon om korleis dei dreiv  her i dag. Me var ute i marka og smaka på muskatdrue. Søt og god. Så var det vinsmaking før heimlaga lunsj. Sju slag vin smaka me. Alle var gode vinar. Me lærde og å skåle på portugusisk. Saúde!

cof

oznor

Mor på vingarden stod på kjøkkenet og kokkelera. Fyrst fekk me servert ei nydeleg grønnsaksuppe. Så var det litt ost, chorizo, pai med spinat inni til forrett. Og svinekjøtt i ein kraftig saus som var litt koreander i. Alt var aldeles nydeleg. Me fekk velge vin og kor mykj inntil maten. Det var heilt fantastisk. Eit lite dessertbord med dessertvin til. Tilslutt kunne me kjøpe med oss kvalitetsvin heim. Eg kjøpte med meg nokre flasker som skal embaleras godt og pakkas i kufferten. Det blir fint å skåle med i dei mørke haustkveldane som ventar om nokre dagar når me snur nesa heimover att. Men fyrst er det middag på hotellet i kveld og ein ny opplevelsesrik dag i morgo.

Saúde folkens!

sottal

 

One thought on “Nordover – ein ny dag med opplevingar

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s