Ferie og fridagar

appelsin

Så er denne veka også snart historie.  Palmehelga  står for tur og så er det påskeferie. Det er nesten ikkje til å tru at me er kome så la på året allerede.

Ute skin sola og alt tegnar til at det kan bli fint påskevær her på østlandet i år. Eg skal ikkje ut og farte, så det blir nok mest påskeferie på terrassen. Men været er viktig uansett.

Som for alle andre er det ein trist nyhetslaurdag å vakne opp til. Det grusomme lastebilangrepet i Stockholm i går ettermiddag rystar oss alle. Det kunne like gjerne vore i Oslo. Og tankane går til alle som er råka. Verden kjem så nære innpå oss. Og styggedommen er ikkje noko ein bare les om som skjer langt ute i verden. Nei den er her og. Men som det blir sagt, det viktige er å ikkje la seg skremme. Leve normalt. Terror er noko me nok må lære oss å leve med. Det er prisen å betale for denne opne verden me har. Så la oss håpe dei skuldige blir tatt og at svenskane tek tilbake kvardagen sin fort.

Trump bombar Syria og Putin er sint for det. Erna er i Kina og gjer seg populær. Og me har sett folk i Syria som begrev eller har mista heile familiane sine denne veka. Det er mykje elende.

mPaaskelabyrinten_HOYOg her opp sit me og skal fylle skåp og skuffar med appelsiner og Kvikklunsj. Rødvin og lammesteik. «Kors ska vi reis?» startar opp måndag morgon og det er sikkert påskekrim i fleire kanalar.

Ja, la oss kvile og kose oss med familie og venner. Det er lov sjøl om me får styggedommen tett innpå oss.

På morgon her hos meg er det to firbeinte som spring frå sofa til sofa og har lyst ut i hagen å jage nabokatta som spankulerar rundt der. Og eg trur dei firbeinte gler seg til matmor skal ha fri og vera heime i mange dagar.
Eg var i ein triveleg bursdag for nokre dagar sidan. Og det var eit strålande kalas. 14 damer rundr eit rundt bord. Ja ein kan tenke seg! Nydeleg mat, artige påfunn, mykje sang og glede. Så nå er det bare å finne ut kven ein kan feire neste gong.

tulipanar.jpg

Men nå er det fri og late dagar. Eg får huset fullt uti veka, men i helga er det bare kvile og helsepleie. Influensaen er hard og vil ikkje gje seg. Så det er flott å kunne ligg under dyna og halde varmen og vite at ein ikkje må noko som helst. Nå skal eg steike egg og bacon, meir kaffe, meir aviser og så blir det ein luftetur med hundane utover dagen.

Eg ønsker alle ein go palmelaurdag.

egget

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s