Er det mulig?

penger
bildet er lånt

Er det virkelig mulig at våre folkevalgte på Stortinget ikke har sunt folkevett lenger? Er det mulig å bevilge seg selv en dobling av en allerede langt over gjennomsnittet arbeidsledighetsbuffer? Er det mulig at de ikke har fått med seg at over store deler av verden suser slike som Trump fram og blir ledere? Er det mulig at de ikke har lest eller fått med seg alle analysene av hvorfor slike populister suser frem og at den jevne mann i gata stemmer på noen som kanskje kan være med å jevne ut forskjeller? Er det mulig at de ikke ser at å heve sin egen etterlønn vil føre til enda mere politikerforakt? Er det mulig at de ikke eier snev av fornuft? Er det mulig å være så grisk? Ja jeg bare spør.

Har sittet å lest Ove Mellingen sitt innlegg i TA i dag. At de tør, sier han.

http://www.ta.no/nyheter/ove-mellingen/stortinget/at-de-tor-stortingsfolket-doblet-sin-egen-etterlonn/f/5-50-291926

Jeg fatter ikke at det er mulig å være med å stemme fram et slikt forslag. Og hvorfor kommer et slikt forslag opp i det hele tatt. Her sliter mange vanlig folk over det ganske land med å få endene til å møtes. Vi får til stadighet informasjon om at det blir et klassedelt samfunn. Og analysene sier at nettopp de store forskjellene som politikerne ikke ser ut til å ta alvorlig er noe av årsaken. Og så har ikke politikerne fått det med seg! Ser nå i kveld at AP har snudd. For meg er det skammelig at dette partiet kunne være med på slikt. Og jeg tenker meg vel at det kommer ingen beklagelser, men rett og slett bortforklaringer. Det hadde vært på sin plass nå å si unnskyld til oss her ute. Mange av oss kommer aldri opp i en lønn på 600 000 en gang. Langs minder 900 000.
Fy skamme seg sier nå jeg.

Ser forresten at Solveig Sundbø Abrahamsen fra Høyre har et fornuftig innlegg på FB i kveld om dette. Godt det er noen som har beina på jorda ennå.

Hvorfor skal det være andre regler for oss? Det spørsmålet stiller stortingsrepresentant Solveig Sundbø Abrahamsen seg selv.

Bakgrunnen for spørsmålet er at Stortinget mandag kveld, mot stemmene til SV, MDG og Høyre stemte for at stortingsrepresentanter kan motta et års ekstra etterlønn.

Den ekstra etterlønnen utbetales dersom stortingsrepresentanter ikke finner seg arbeid etter at de er ferdig på stortinget.

Se mer

Det var dagens irritasjon eller kanskje mer avmaktsfølelse/håpløshet.
Dagen i dag er på hell og middagen er inntatt. Det ble hjemmelaga fiskegrateng fra Meny i dag. Det har vært veldig travelt om dagene og formen er ikke på topp. Så ikke alle dager det er fristende å lage middag. Og jeg skal steike ribber to dager på rad fra i morgen. Risgrøt er kokt og riskrem skal lages. Det blir julemat to dager etter hverandre. Og jeg må si det er godt det er over en uke til juleaften. Det hadde ikke smaka med mere ribbe denne uka nei.
img_3275
Fineste, snilleste, gode og kloke Dina
Nå venter hundene på turen sin. Får nok på med boblejakke og piggsko. Gleder meg virkelig dersom det hadde kommet snø og det ble bedre føre før jul. Men vi får nok ta det vi får. Og snart blir det lysere dager.

img_3837
God kveld til dere!

 

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s