Datoen

rose-rod

For alle andre er kanskje datoen i dag bare en av 365 datoer i året. Men for meg og min familie er dette den dagen i vårt liv som endret alt. Det er for meg før og etter 28. november. Denne dagen for 14 år siden mistet vi en sønn, bror, onkel, barnebarn og nevø. Merkelig nok så går dagene. Og vi som er igjen må greie oss med en mindre i familien. Så i dag er det vår dag hvor vi blir minna på at vi var en til en gang. Jeg tenner et ekstra lys i dag og takker for åra som vi fikk sammen.

cof

*******************

Jeg har hatt en avspasseringsdag i dag. Det blir fort mange timer til avspasering når man har en slik jobb jeg har. Og ikke like lett å få benyttet disse dagene. Men jeg har nå en fridag i dag. Og nå er kvelden jammen meg her og fridagen straks oppbrukt. Men jeg har kosa meg. Lang morgen uten noe mas og klokke. Kaffe og mere kaffe. Dagen skulle brukes til husarbeid og julepynting. Jeg liker å få fram juletinga tidlig slik at jeg kan ha julestemning i heimen i noen uker før jul. Jeg er veldig rask til å kaste ut juletre og pynt så fort nyttår er overstått. Men i dag er det forberedelser og jeg har vaska vinduer, pynta juletre og gjort i istand en del. Jeg lagrer julepynt og sesongting i en utebod. Og du verden så rotete det blir i denne boden min. Jeg står bokstavelig talt på hode for å finne plastkassene med julepynt og andre ting som er kjekt å få inn før vinteren. Til slutt fant jeg det, men da hadde jeg foretatt en del gymnastiske øvelser som ikke er å anbefale en 60+ dame. Det gikk imidlertid bra. Og julepynten er pakka ut. Men det meste blir nok ikke satt fram før det er gått en uke eller to til. Men det er rart. Mangler det ikke noe tro? Hvert år finner jeg gjerne noe av denne stasen når jeg pakker ned igjen og alt skal ut igjen i den samme boden. Så jeg får nok ta meg en tur i dagslyset til helga. Tror nok det ligger noe på lager der ute.

cof

Men uansett. Det ble veldig koselig og litt julete i heimen. Røde, lune sofaputer gjør det varmt og lunt inne når det er kaldt ute. Julestas lyser opp både i stua og i sinnet i denne mørketida. Jeg tenner alle lys og nyter det utover kvelden. Og snart er det en ny arbeidsdag og tempo, tempo. Vi har en aktiv uke på Frivilligsentralen. Og så er det lutefisk selskap på fredag. Og det gleder jeg meg skikkelig til. Så da er det snart å finne fram finstasen igjen. Det er jammen travle helger før jul. Men slappe av og hvile kan men vel gjøre når man blir ordentlig gammel. Ha en fin kveld der ute.

cof

 

 

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s