Søndag med aviser

img_3632

Allerede er det blitt søndagskveld. Da er det liksom bare å gjøre seg klar til ny arbeidsuke. Mentalt og praktisk. Jeg går alltid gjennom ukas gjøremål i hodet på søndag. Da har jeg liksom kontrollen. Da vet jeg hvilke dager jeg kan ha en ettermiddag uten forpliktelser og planlegger fritida også.

I dag har det gått i slowmotion her i heimen. Det ble en trivelig fest i går kveld/natt med vanvittig god elgsteik og elgkarbonader med alt som hører til av tørt og vått. Vertinna er en kløpper til å lage mat. Så det er alltid en fornøyelse å få være en del av selskapet. Gode venner og god stemning. Jeg fikk også bli kjent med et par som jeg tidligere ikke hadde hilst på. Og det er hyggelig.

Jeg skulle ha en taxi hjem i natt. Riktignok snødde det litt, men det skulle ikke by på noen problemer. Men et par ganger underveis ringte faktisk taxisjåføren fordi hun ikke greide  å finne fram. Og kjørte feil.  Det er da ganske utrolig med all navigasjon man har i bilen i dag. Og i ei lita bygd og en adresse som som aldeles ikke er utenfor allfarvei. Litt irriterende når man venter på bilen og er veldig klar for å komme hjem til senga si.

img_3629

 

Men i dag har jeg altså bare gått sakte. Gått en god tur med hundene før middag. Det er godt å lufte seg litt. Stille og rolig og få mennesker å se.

img_3628

Jeg har lest gjennom aviser og magasiner i haugetall. Det tar sin tid å lese. Men det er fint å bare kunne lese lange artikler og vite at du har god tid. Selvsagt er aviser og magasiner fulle av analyser om hvorfor valget gikk som det gikk i USA og hvordan det kommer til å gå. Det er greit å være etterpåklok. Måtte det bare læres noe av dette. Men nå er jeg faktisk metta av alle analysene. Men jeg har også lest en artikkel i Magasinet som gjorde inntrykk. Historien går som en føljetong. «Gutten i plastposen». Det er en historie tilbake til 1991  om en nyfødt baby som ble funnet i en plastpose på Vestre Gravlund vinterstid. Mirakuløst reddet av tilfeldigheter og snartenkte folk. Det er jo en tragisk skjebne bak slike saker, men her endte det godt. Gutten er nå voksen og vi er på vei i artikkelen til å møte han i Manilla. Spennende. Rart hvordan man glemmer. Jeg kan ikke huske episoden. Den ble nok slått stort opp den gangen i avisene. Men man lagrer noe på harddisken og andre ting skrotes fortere. Episodene ligger tilgjengelige på nett på Dagbladet sine sider, så jeg skal sette meg å lese siste episodene etterpå.

Når man bruker helga si til å «bare»slappe av, føles det litt unyttig for meg. Jeg har nok lada noen batterier og ser veldig fram til ny arbeidsuke. Skjønner ikke hva jeg skal gjøre alle dager etter at jeg er blitt pensjonist. Kan jo ikke slite ut alle med blogging heller. Det er metere med uleste bøker i hyllene  mine, så det er i allefall noe jeg skal kose meg med.

Ser litt på Netflix og er godt i gang med den nye serien «The Crown». Jeg liker godt serier som er historisk baserte. Interresant å se og bli minnet på historien slik det var. Og nydelige kulisser og kjoler her også. Det fine med Netflix og andre streamingtjenester er jo at en kan se så mange episoder man vil, og når det passer meg. Men tenker nok at søvnen innhenter meg i normaltid i kveld. Kanskje rekker jeg to episoder før jeg krabber til køys. Ha en fin søndagskveld der ute.

crown

 

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s