Gi litt ekstra i dag!

God morgen.

Det er TV aksjonssøndag i dag! tva_toppbanner_web_1600x640

Jeg håper alle der hjemme tar vel i mot bøssebærere. Vi har det så godt her hjemme. Fredelig og godt. Ingen sønderbomba byer. Ingen flyktningeleirer. Jeg er godt over 60. Har aldri lagt meg sulten. Aldri opplevd krig. Og nettopp derfor synes jeg at jeg forplikter å dele litt av det jeg har. En 100 lapp eller to kan de fleste av oss avse. Det betyr uendelig mye for de som får hjelp til medisiner og mat.

Jeg så på Skavlan på fredagskveld. Jeg har hoppa litt av dette programmet det siste året. Er litt utbrukt han nå. Men jeg satt nå der og så. Jeg synes det var fine gjester hos han denne kvelden. Først dansbandkongen, Christer Sjøgren. Og så kom Jonas og kona. Synes det var en klok og reflektert dame. Men den som jeg tenker lærte med litt denne kvelden, og jeg like å lære noe nytt hver dag, stort eller lite, slik fyller jeg på, var Loretta Napoleoni som er spesialist på hvordan islamske terrorgrupper finansieres. Nå er ikke jeg megainterresert i IS og deltaljene rundt det. Men dama snakka og forklarte bra om for eksempel hvordan nå Mosul kommer til å bombes sønder og sammen. Bare en steinhaug til slutt det også. Der bor det halvannen million mennesker. Og de kan jo ikke være der for å la seg bombe. De drives ut. Mosul er/var en moderne storby akkurat som andre store byer. Folk lever sine vanlige liv, går på jobb, studerer, lager mat, leser aviser osv. Så disse halvannenmillionen mennesker har jo ikke lyst til å reise hjemmefra! Det er her de har hjemmet sitt. Akkurat som meg og deg. Vi vil jo helst være hjemme, iallefall ha et hjem å komme hjem til. Så sikkert ingen av de flyktningene som kommer fra disse områdene hvor de ikke kan være har noe ønske om å komme til Europa. Det er krigen som tvinger de til å reise! Så budskapet slik jeg hørte det: Slutt å bombe. Det går ut over sivilbefolkning. Og jammen er dette ganske enkelt. Hvorfor skulle velfungerende mennesker fra et sivilisert samfunn ønske å sette seg i en båt for mest sannsynlig å drukne, eller for å komme til en verden de ikke er ønsket? Og det skulle jeg ønske politikerne tenker mer over, og også de som skriker høyest om dissa jæ… utlendingene som kommer hit for å snylte på oss. Dette ble jammen alvorlig på en søndagsmorgen.

Helga er snart oppbrukt. Og dagen i dag er en «gå skakte» dag. Godt å kunne sondagskafffebruke lang tid for å komme ut av pysjen. Kaffe og mere kaffe. Jeg har alltid avislesprosjekter søndag formiddag. Rekker ikke/orker ikke  lese alle på fredag og lørdag. Denne uka har vært et lite hardkjør.
Så det er godt å hvile i dag før vi setter igang med TV innsamlingsaksjonen i kveldinga. Da skal jeg i banken å ta mot bøssebærerne sammen med ordfører Halfdan og Inger Marie som er leder av Seljord Røde Kors. Så det blir en spennende kveld. Vi håper jo på et godt resultat og at vi ligger høyt på lista over Telemarkskommuner.

De to ulldottene mine skal også tures. Så vi må nok kle på noe godt tøy og ut å gå. Det har vi nå godt av alle tre.
harry

I går dro jeg ganske tidlig sammen med Agnes og Arek til Sverige på Harrytur. Og huttetu for en harrytur. Vi hadde fylt opp bilen med bæreposer fra Nordby kjøpesenter så jeg satt i baksetet dekorert med slike. Var jammen ikke hjemme før midnatt i går. lunaOg når man har to hunder hjemme så er det godt å ha fantastiske naboer som luftet Dennis og Dina ikke bare en gang, men flere ganger og gikk også tur. Ja jeg er så heldig og takknemlig.

Men idag er vi tilbake i vanlig søndagsmodus.

Ha en fin TVinnsamlingssøndag. «Sammen får vi hjelpen helt frem»

tva_banner_468x300

 

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s