Snart fredag

Det er neimen ikke lenge til freddan´. Jeg fatter ikke hvor dagene blir av. Synes det bare er fredager og mandager. Alt i mellom er liksom borte. Og alle planene jeg har som jeg skønner må skyves fremover til neste uke og neste uke og neste….Det betyr at hvis man har lyst til å få ting gjort så må man bare henge i. Jeg ser ikke veldig mye på TV så det bruker jeg ikke så mye tid til.  I så fall så strikker jeg samtidig. Da får jeg liksom unna noe. Strikking er også god terapi for meg. Jeg kan nesten strikke i blinde. Så er det hundene som krever sitt. De skal fores, luftes, bli sett og ha noen utfordringer de også. Så noen timer hver dag går med der også.

Jeg er også interessert i interiør og liker forandringer. Så når jeg blir urolig pleier jeg å «gå rundt med møblene på ryggen». Da er det å ommøblere. Og noen nytt i puter og pledd eller stearinlys gjør store forskjeller i heimen.  Og så i boden å hente inn golvteppa som ble lagt på lager i vår. Og vips så bor du i en annen stue. Jeg liker det slik. Og når du bor alene med kun to hunder som ikke har stemmerett når det gjelder møbler, lar det seg fint gjennomføre. I alle mine år med mann og barn, var det bare å se å få tingene på plass før han kom hjem fra jobb, få TV på plass, koble den og sette godstolen i en slik posisjon at alt var klart til nyhetene. Da gikk det greit da også.

puterI dag var jeg innom Åse atelier og lånte med noen fine sofaputer hjem. Det er det fine med å bo i Seljord. Bare låne med hjem og prøve. Passer det ikke, så leveres det tilbake neste dag. Ja til og med møbelhandleren er kjempegrei og låner ut. Jeg har kjørt ganske mange godstoler i egen bil og prøvd ut forskjellige farger og fasonger. Og godstol ble det.

rosa

 

 

 

 

 

 

Mens jeg likevel var innom Britt Kari, var det nå fristende med et nytt strikkeprosjekt. Jeg elsker garn og stoffbutikker. Der kunne jeg sittet i timevis og kosa meg. Jeg endte opp med et fint Raumaprosjekt i en delikat rosavariant til 11 åringen. Det får bli juleoverraskelse. Så kvelden er reddet. Bare å sette igang.

Jeg har egentlig fått unna mye i dag. Vært hos Anna og Bjønn i Galleri Brøløs og sett på Jan Baker utstillinga som åpna lørdag. Å, så mye fint. Jeg liker Baker sine bilder veldig godt. Prisene var ikke i tråd med min lommebok. Så jeg kjøpte meg kun to stykk nydelige, små kort som var ferdig innramma av Bjønn. Og prisen var overkommelig. Gleder meg til de er klare og kan henges opp på en egnet plass hjemme.

Etter en hektisk dag på jobben ble det en liten tur i regnet med de firbente. De koser seg og løper fritt mens jeg filosoferer. Godt for kropp og sjel.

I dag har det gått i ett kjør på Frivilligsentralen. Jeg er så heldig å ha flinke folk med meg, både ansatte og frivillige.

Først var det Sogevandring til det gamle skolehuset i Svartdal. Etterpå kom vandrerne tilbake til oss for mat og drikke. Det er alltid koselig med de fornøyde og blide historieinterreserte kundene.gryteretten

Det var også middagsdag hos oss i dag. Og mange kom for å spise god, hjemmelaget middag med dessert og kaffe. Agnes, Ruth og Heidi har stått på både med vaffelsteiking, middagslaging, smøring av smørbrød, vasking, selskapsdamer og mye mer.

 

Så det er kanskje ikke så rart at dagene går fort. Vi henger i stroppen og har det fint på jobben. Hjemme er det fristed og avslapping når det trengs og aktivitet når det er behov for det.

Og så det å skrive blogg da. Det er ikke så enkelt når man ikke er så trena i dette. Men stadig nye ting læres. Moro er det iallefall.

Jeg ønsker alle en fin kveld.

 

lyng2

 

One thought on “Snart fredag

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s