H for hjem, hund, hage, helse ……

En skikkelig gråmandag  å stå opp til i dag.

Hodet verker og kroppen er ikke utsovet. Men slik er det bare. Jobben kaller.

To firbente venner er over seg av begeistring for at det er morning. Yes! Vi er klare. Minstemann loses ut i hagen for første morgentoalett slik at det ikke blir skvetting inne. Han kommer inn verandadøren i 15 km i timen og tror det er ganske lenge siden vi snakka siste. Det er faktisk bare 70 sekunder siden. Men Dennis som er av rasen Bichon Havanaise er som en borrelås på meg. Han er to skritt bak hele døgnet. Det kan være ganske slitsomt når du har det travelt om morningen,  men han er nå elseklig også da. Han rundsusser meg hvis han får lov. Sitter som en observatør på badet til mor er klar til en liten morgentur. Dina, som er seks år og også et elskelig lite vesen, tusler bare etter.

Rutinene er unnagjort i heimen og så er det suse avsted til kontoret. Mandag er alltid en dag som gir meg gode følelser fordi jeg prøver å strukturere hele uka på jobben sammen med Agnes. Vi er et godt team og får tingene unna.

I dag kommer også Farrah som er somalsk seljording for å være frivllig noen timer på kjøkkenet vårt. Det er vaffeldag og lunsjforbredelser.

Så jeg får sitte i fred på kontoret med mye ugjort arbeid. Og det er ikke ofte.

web_banner_300x250

Til søndag går årets TV innsamling av stabelen og mye skal være klart til da. Det er jeg som har ansvaret for gjennomføringen av denne i vår kommune. Ca 50 bøssebærere skal ut å gå til søndag. Jeg håper alle der hjemme er velvillige og gir til en god sak. I år er tema «Vi får hjelpen «helt» fram». Røde Kors er årets organisasjon.

 

img_3311

 

En dør i den nye kaféen vår skal byttes og jeg er kjent for å være handlekraftigig og handy, så jeg finner en dør som «passer». Roper på Agnes og setter igang. Men….

Døra var ikke riktig størrelse. Kanskje hadde vært lurt å sjekka det først, men  nei. Tut og kjør. Vi fikk oss en god latter Agnes og meg når døra både var for smal, kort og liten. Ja ja. Det ble en pause fra kontorstolen.

 

img_3322

 

Dagen går fort og hjemme igjen står to firbente klar innafor døra. Ut på tur og aldri sur. Nei da, man kan ikke være sur med slike familiemedlemmer. Det blir en ikke altfor lang tur langs elva opp til Dyrskuplassen. Og de koser seg! Og da koser jeg meg også.

 

Jeg går å planlegger ettermiddag og kveld. Prøver å la være å planlegge noe som helst, men det er vanskelig å være en slik en. Jeg tenker: Fyre i peisen, et glass rødvin mens jeg koker poteter og steiker fiskekaker. Gleder meg til middag.

Så tenker jeg Dagsnytt 18, boka mi og strikke litt før jeg flytter meg inn på TV rommet og ser litt på nyhetene. Det er mye elendighet å se på, så ofte velger jeg bort TV. Hører radio. Mye fine programmer.

Og nå, nå brenner det på peisen, fiskekakemiddagen var fortreffelig. Bikkjene venter spent på en liten smule fra den rikes bord.
Ja så langt har det jammen blitt en fin ettermiddag/kveld.
Bare kaffe og en liten sjokolade så..

img_3328-5

Ganske artig å skrive blogg. Flere skulle prøve.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s